Παραδοσιακή τυρόπιτα από τον κύριο Γιώργο Ζαρκάδα, Α΄ μάγειρα του ξενοδοχείου “Mitsis Galini Wellness Spa & Resort στα Καμένα Βούρλα
Τα υλικά μας:
400 γραμμάρια γάλα ανακατεμένο με 6 αυγά
Ελαιόλαδο
450 γραμμάρια φέτα
300 γραμμάρια ανθότυρο
Ζύμη (αλεύρι 70% μαλακό 30% σκληρό,νερό,ξύδι,αλάτι,ζάχαρη)
Αλεύρι για το άνοιγμα των φύλλων
Λαδώνουμε ένα ταψί και ανοίγουμε τα φύλλα.
Τοποθετούμε τα τρία φύλλα στο ταψί , τα λαδώνουμε και στη συνέχεια ρίχνουμε
μια ποσότητα από τα τυριά.
Στη συνέχεια τοποθετούμε το επόμενο φύλλο και ξανά τα υπόλοιπα τυρία.
Τέλος τοποθετούμε και τα δύο τελευταία φύλλα,λαδώνουμε και χαράζουμε την πίτα μας και
ρίχνουμε το μείγμα από γάλα και αυγό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθνμούς για 40-45 λεπτά περίπου.
Καλή σας όρεξη και καλή επιτυχία.