Χυλοπίτες με κοτόπουλο από τον εξαίρετο chef Σπύρο Δόση στα Ιωάννινα.
Τα υλικά μας:
Λίγο ελαιόλαδο
Κοτόπουλο φιλέτο
150 γραμμάρια τυρί μετσοβόνε
1 ποτηράκι λευκό κρασί
5-6 ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1/2 ξερό κρεμμύδι
1 κίτρινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
λίγες ελιές καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
100 ml.κρέμα γάλακτος
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Μισό πακέτο χυλοπίτες(τις βράζουμε,τις σουρώνουμε και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο)
Λίγα παντζαρόφυλλα για το γαρνίρισμα
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο,το κοτόπουλο,αλάτι,πιπέρι και σοτάρουμε.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι,τις πιπεριές,τις ελιές,ανακατεύουμε και
σβήνουμε με το λευκό κρασί.
Έπειτα θα προσθέσουμε λίγο νερό και θα συνεχίσουμε να ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις χυλοπίτες,τα ντοματίνια,το φρέσκο κρεμμυδάκι,
τον μαϊντανό και το μετσοβόνε.
Σερβίρουμε γαρνίροντας το πιάτο μας με τα παντζαρόφυλλα.
Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.