Κοτόπουλο με πιπεριές και μανιτάρια από τον σεφ Ηρακλή Ασπρίδη,executive chef στο κτήμα ‘ΚΥΒΕΛΗ”
Τα υλικά μας:
1 ποτήρι ζωμό κοτόπουλο
1 ποτήρι κρασί(λευκό)
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
1 μικρό μπωλ ντοματίνια
1 κρεμμύδι
Φρέσκα μυρωδικά(δεντρολίβανο,φασκόμηλο,ματζουράνα,ρίγανη)
2-3 φιλέτα κοτόπουλο μπούτι
3-4 χρωματιστές πιπεριές
500 γραμμάρια μανιτάρια (πλευρώτους)
500 γραμμάρια μανιτάρια (σαμπινιόν)
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μυρωδικά,ανακατεύουμε και προσθέτουμε
το κρεμμύδι.
Έπειτα ρίχνουμε τα μανητάρια,αλάτι,πιπέρι και αφήνουμε για λίγη ώρα
μέχρι να μαραθούν τα μανητάρια.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ντοματίνια και τις πιπεριές,σβύνουμε
με το κρασί και έπειτα προσθέτουμε και τον ζωμό και αφήνουμε να
σιγοβράσει μέχρι να μαραθούν οι πιπεριές και να εξατμιστούν όλα
τα υγρά.
Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.