Γαύρος λεμονάτος

Μια πολύ απλή συνταγή για όλους εσάς που σας αρέσει το φρέσκο ψαράκι. Η συνταγή είναι από την ψαροταβέρνα ¨Αντώνης¨ η οποία βρίσκεται στην παραθαλάσσια Ασπροβάλτα Θες/νικης.

Τα υλικά μας:

 

250γρ γαύρος καθαρισμένος και φρέσκος

½ λεμόνι χυμός

1 ολόκληρο λεμόνι

Αλάτι

Ρίγανη

Πιπεριά καυτερή

1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο

Νερό

Μαϊντανός

1 κουταλάκι μουστάρδα απαλή

Ο γαύρος είναι σημαντικό να είναι φρέσκος γιατί η γεύση του επηρεάζεται πάρα πολύ από αυτό.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο νερό μαζί με λίγο ελαιόλαδο και το βάζουμε να κάψει.

Ρίχνουμε μέσα το γαύρο και τον αφήνουμε λίγο να αχνιστεί.Προσθέτουμε αλάτι, λίγο ρίγανη και τον χυμό λεμονιού.

Τα αφήνουμε για λίγο ακόμη 2-3 λεπτά. Κόβουμε 3 φετούλες λεμόνι και τις ρίχνουμε και αυτές μέσα.

Στην συνέχεια προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά και τον μαϊντανό τον οποίο έχουμε κόψει όχι όμως πολύ λεπτό.

Τα αφήνουμε άλλα 3 λεπτά και κατόπιν το σερβίρουμε σε ένα μακρόστενο πιάτο.

 

Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.

 

ΚΑΤΆΣΤΗΜΑ:Ψαροταβέρνα Αντώνης, Ασπροβάλτα, Θεσσαλονίκης. Τηλ: 2397100150
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.