Η συνταγή μας είναι σχετικά εύκολη, αυτό που την διαφοροποιεί , είναι η προσθήκη μελανιού από καλαμάρι.
Τα υλικά μας:
Για δύο μερίδες:
Δύο μεσαίου μεγέθους καλαμάρια
Σπανάκι 200 γρ(ένα πιάτο περίπου)
Δύο κρεμμυδάκια φρέσκα
Μελάνι από καλαμάρι
Αλάτι Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Μισό λεμόνι(για σερβίρισμα)
Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και ανάβουμε την φωτιά. Παίρνουμε τα δυο καλαμάρια και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες. Προσοχή στο καθάρισμα γιατί θα πρέπει να κρατήσουμε το «σακουλάκι» με το μελάνι.
Μόλις αρχίζει και καίει το λάδι τα ρίχνουμε μέσα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι
Περιμένουμε λίγο να τσιγαριστούν.
Στη συνέχεια προσθέτουμε και το φρέσκο κρεμμυδάκι το οποίο το έχουμε ψιλοκόψει μαζί με το σπανάκι.
Τα αφήνουμε λίγο και προσθέτουμε και λίγο νεράκι.
Μόλις αρχίζουν να μειώνονται τα υγρά στο τηγάνι, προσθέτουμε το μελάνι το οποίο το είχαμε κόψει από το σώμα του καλαμαριού λίγο πριν το κόψουμε ροδέλες (το βλέπετε στην φωτογραφία μας) Προσθέτουμε πολύ λίγο στην μύτη του μαχαιριού μας.
Ανακατεύουμε καλά για να λιώσει.
Τα αφήνουμε λίγο ακόμα.
Το κατεβάζουμε από την φωτιά.
Σερβίρουμε σε ένα πιάτο με μισό λεμονάκι.
Το μελάνι δίνει ένα ιδιαίτερο άρωμα ωστόσο η αίσθηση που σου αφήνει δεν είναι πολύ δυνατή και «δένει» με τα υπόλοιπα υλικά.
Δοκιμάστε το.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας όρεξη