Ακόμη ένα υπέροχο πιάτο στο Frutti Di Mare.Που αλλού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Τα υλικά μας:
Ελαιόλαδο για το σοτάρισμα(Καλαμάτας)
Κρεμμυδάκι άσπρο κομμένο σε κύβους
Περίπου 150γρ κριθαράκι
Τρεις γαρίδες ολόκληρες(καθαρισμένες)
Λίγο κρασάκι (για το σβήσιμο)
Ζωμός γαρίδας (δύο κουτάλες )
Σάλτσα ντομάτας (μια κουτάλα)
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι Τρούφας
Τριμμένη Παρμεζάνα
Ρόκα η μαρούλι και ντοματίνια για το σερβίρισμα.
Ξεκινάμε βάζοντας λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι μας… Μόλις αρχίζει και βράζει βάζουμε το κρεμμυδάκι μας για να τσιγαριστεί. Κατόπιν ρίχνουμε το κριθαράκι, να τσιγαριστεί και αυτό. Το αφήνουμε να «γυαλίσει» που λέμε χωρίς να το παρακάνουμε για να μην λασπώσει.
Βάζουμε μέσα και τις γαρίδες για να πάρει γεύση το κριθαράκι.
Ανακατεύομαι λιγάκι και περιμένουμε να τσιγαριστούν και οι γαρίδες.
Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί.
Μόλις εξατμιστεί το κρασί ρίχνουμε το ζωμό γαρίδας(βρασμένα καύκαλα από γαρίδες με λαχανικά) και την σάλτσα ντομάτας. Ρίχνουμε αλάτι (χοντρό) και πιπέρι μαύρο σπαστό.
Σιγομαγειρεύουμε για λίγο.
Κατόπιν βγάζουμε τις γαρίδες σε ένα ξεχωριστό πιάτο για να τις σερβίρουμε από πάνω.
Στο τέλος ρίχνουμε στο τηγάνι, δυο σταγόνες λάδι τρούφας και τριμμένη παρμεζάνα για να δέσει το κριθαράκι και να χυλώσει. Το βγάζουμε από την φωτιά.
Σερβίρουμε σε ένα βαθύ πιάτο βάζοντας πρώτα το κριθαράκι. Μετά βάζουμε την ρόκα και τα ντοματίνια για να δώσουμε δροσιά και χρώμα στο πιάτο και μετά στήνουμε τις γαρίδες περιφερειακά από το κριθαράκι.
Γύρω γύρω ρίχνουμε και λίγο ελαιόλαδο με μαύρο πιπέρι.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση