Παραδοσιακή αρμιόπιτα από την κυρία Ευθαλία Ρουσκοπούλου ιδιοκτήτρια του εστιατορίου “Αθήρι” στους Αμπελόκηπους Καστοριάς
Τα υλικά μας:
Για την ζύμη(4 μπαλίτσες):
Αλέύρι γ.ο.χ
1 ποτηράκι του κρασιού καλαμποκέλαιο
1 σφινάκι ξύδι
1 σφινάκι τσίπουρο
Για την γέμιση:
1 λάχανο αρμιά (λάχανο που έχουμε τοποθετήσει για ένα περίπου μήνα μέσα σε άλμη)
βούτυρο λιωμένο (μαργαρίνη και φρέσκο)
5-6 αυγά
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι
Ψιλοκόβουμε το λάχανο και το βάζουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο
για να το τσιγαρίσουμε για 15 λεπτά.
Αφού τσιγαριστεί θα προσθέσουμε τα αυγά.
Ανοίγουμε το πρώτο φύλλο,το αλείφουμε με το βούτυρο και αφού ανοίξουμε το δεύτερο,
το τοποθετούμε από πάνω.
Αλείφουμε και το δεύτερο φύλλο και έπειτα το τυλίγουμε σαν σαλάμι-κουλούρα και
το βάζουμε για 10 λεπτά στο ψυγείο
για να κρυώσει το βούτυρο.
Κάνουμε την ίδια διαδικασία και για τα δύο επόμενα φύλλα.
Βουτυρώνουμε το ταψί μας και τοποθετούμε το πρώτο φύλλο.
Στη συνέχεια προσθέτουμε την γέμιση και τοποθετούμε και το δεύτερο φύλλο
πάνω από την γέμιση.
Aλείφουμε ξανά με βούτυρο και ψήνουμε στο φούρνο για 60′ στους 180 με 200 βαθμούς.
Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.