Φασόλια με Παστουρμά

H πρώτη μας συνταγή στο Τσιπουράδικο «Μπες και Πιες» στη Δράμα.θα δούμε νοστιμότατους τσιπουρομεζέδες. Όλοι φτιαγμένοι από την Κα Αναστασία η οποία και τους επιμελείται. .

Τα υλικά μας:

 

Ελαιόλαδο

Κρεμμύδι

Φασόλια Μαυρομάτικα(βρασμένα για 45 λεπτά)

Παστουρμάς

Ρίγανη

Τοματοπελτές

Ντομάτες

Ντοματοχυμός

Νερο

Αλάτι & Πιπέρι

 

Καταρχήν ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε τον παστουρμά για να τσιγαριστή μαζί με το κρεμμύδι. Το ανακατεύουμε.

Μετά από λίγο ρίχνουμε και τον τοματοχυμό μας ο οποίος πρέπει να είναι φρεσκοστυμμένος ενώ χαμηλώνουμε και λίγο την φωτιά. Ψιλοκόβουμε 2 ντομάτες και τις ρίχνουμε και αυτές μέσα στο τηγάνι.

Μετά από περίπου 3-4 λεπτά προσθέτουμε τα μαυρομάτικα φασόλια μας τα οποία έχουμε ήδη βράσει για περίπου 45 λεπτά.

Προσθέτουμε νερό μέχρι να καλύψουμε τα φασόλια φρέσκια ρίγανη και τον ντοματοπολτέ περίπου 1 κουταλιά της σούπας. Αλάτι και πιπέρι ανακατεύουμε και περιμένουμε περίπου 15 λεπτά για να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους.

Όταν είναι έτοιμο σερβίρουμε σε ένα μακρόστενο πιάτο και γαρνίρουμε με μικρά κομμάτια από πράσινες πιπεριές. Απολαύστε το, με τι άλλο τσιπουρο φυσικά.

 

Καλη σας όρεξη και καλή σας απόλαυση!

 

ΚΑΤΆΣΤΗΜΑ:”ΜΠΕΣ ΚΑΙ ΠΙΕΣ” ΔΡΑΜΑ
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.