Φασόλια στο φούρνο «Φασολονταβάς»

Ο Chef Τάσος Ιακωβίδης μας καλωσορίζει στο «Απ’ Αλλού» στην Βέροια με ένα τοπικό παραδοσιακό πιάτο το οποίο θα πρέπει να δοκιμάσετε….

Τα υλικά μας:

 

Φασόλια προβρασμένα

3 κρεμμύδια ξερά

Μπούκοβο

Αλάτι

Κοκκινοπίπερο

Μαύρο πιπέρι

Σησαμέλαιο

Ελαιόλαδο

Σωτάρουμε σε ελαιόλαδο τα κρεμμύδια. Στρώνουμε σε ένα ταψί τα προβρασμένα φασόλια ( έχουν ήδη βράσει περίπου μισή ώρα).

Στη συνέχεια απλώνουμε από πάνω τα σωταρισμένα κρεμμύδια και πασπαλίζουμε με αρκετό ελαιόλαδο και σησαμέλαιο.

Προσθέτουμε λίγο μπούκοβο, αλάτι, κόκκινο γλυκό πιπέρι και μαύρο.

Τα ανακατεύουμε βάζουμε και νερό ίσα ίσα να σκεπαστούν και σε μισή ώρα είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

 

Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.

 

ΚΑΤΆΣΤΗΜΑ:Εστιατόριο –«Απ’ Άλλού» Πατρ. Ιωακείμ 5, Πίσω από την Μητρόπολη, Βέροια, Ημαθίας, Τηλ:2331020199

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.