ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΜΗΛΟ

Το γλυκάκι μας ,στο “Κτήμα Ηρακλή” ήταν και η έκπληξη της Κας Τζένης.

Τα υλικά μας:

2 κιλά μήλα στάρκιν φρέσκα(αν βρείτε βιολογικής καλλιέργειας ακόμη καλύτερα)
2 κιλά ζάχαρη
2 κιλά νερό
4 κανελόξυλα
20 «καρφάκια» γαρύφαλλο

Η εκτέλεση του είναι πολύ γρήγορη και απλή.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό ,την ζάχαρη, τα κανελόξυλα και το γαρύφαλλο και τα αφήνουμε λίγο να βράσουν ανακατεύοντας για να λιώσει και η ζάχαρη.
Μόλις ξεκινά να πάρει βράση ρίχνουμε και τα μήλα τα οποία τα έχουμε καθαρίσει σε κομμάτια μεσαίου μεγέθους. Το αφήνουμε περίπου μία ώρα επάνω στην φωτιά για να δέσει το σιρόπι και να μαλακώσουν τα μήλα, αφαιρώντας στην πορεία τις φουσκάλες από την επιφάνεια.
Για να καταλάβουμε ότι είναι έτοιμο το γλυκό μας, θα πρέπει την ώρα που περιχύνουμε από το κουτάλι μας το σιρόπι να σχηματίζει ίνα και όχι να πέφτει ανομοιόμορφα.
Το βγάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Σερβίρουμε σε ρηχό πιάτο και για γαρνιτούρα προσθέτουμε δυο κανελόξυλα.

Απλό και εύκολο γλυκό που όμως αν το δοκιμάσετε θα το ερωτευτείτε…

Καλή σας επιτυχία από την Κα Τζένη που όπως μας είπε την επόμενη φορά που θα την επισκεφτούμε θα μας φτιάξει και γλυκό κεράσι!!!!

 

ΚΑΤΆΣΤΗΜΑ:”ΚΤΉΜΑ ΗΡΑΚΛΉ” ΚΆΤΩ ΜΗΛΙΆ ΠΙΕΡΙΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.