Γλυκό Ζακύνθου

Ένα πεντανόστιμο γλυκό μας παρουσιάζει η Χριστίνα, όχι στην Ζάκυνθο, αλλά στο Ευ-ζην στις Σέρρες.

Τα υλικά μας:

 

2 λίτρα γάλα

1 αυγό

2 βανίλιες

1 κουταλιά ζάχαρη

100 γρ νερό

Κορν φλάουρ

1 στρώση φρυγανιά

Σιρόπι

Στρώνουμε τις φρυγανιές στο ταψάκι μας προσπαθώντας να μην αφήσουμε κενά και τις μουσκεύουμε με το σιρόπι. Ρίχνουμε το αυγό, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε μια κατσαρόλα χωρίς φωτιά και ανακατεύουμε.

Αφού τα ανακατέψουμε καλά προσθέτουμε 1 λίτρο γάλα και βάζουμε τη φωτιά. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα.

Στη συνέχεια σ’ ένα μπολ αναμιγνύουμε το κορν φλάουρ με το νερό και μόλις αρχίσει να βράζει η κρέμα το προσθέτουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.

Μόλις σφίξει η κρέμα τη ρίχνουμε πάνω από τις φρυγανιές Το βάζουμε στο ψυγείο για να παγώσει και μόλις κρυώσει ρίχνουμε το ζελέ της αρεσκείας μας και το στολίζουμε.

Το γλυκό μας είναι έτοιμο.

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση!

 

ΚΑΤΆΣΤΗΜΑ:”ΕΥ ΖΗΝ ΣΕΡΡΕΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.