Γουρουνοπούλα

Στην Πελοπόννησο το λένε γουρουνοπούλα. Είναι χοιρινό κεφάλι στο φούρνο με λαχανικά.

 

 

Τα υλικά μας:

 

Χοιρινό κεφάλι

 

Πράσο

 

Πιπεριά

 

Κρεμμύδι

 

Σκόρδο

 

Καρότο

 

Αλάτι χοντρό

 

Πιπέρι

 

Μαρινάρουμε την χοιρινοκεφαλή με πιπέρι και χοντρό αλάτι.

 

Η διαδικασία είναι απλή, αφού καθαρίσουμε και κόψουμε σε χοντρά κομμάτια τα λαχανικά μας τα βάζουμε στο ταψί μαζί με το μαριναρισμένο κεφάλι και το σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.

 

Δεν βάζουμε επιπλέον νερό στο ταψί μας και το αφήνουμε για δύο ώρες στους 160 βαθμούς.

 

Το βγάζουμε από το φούρνο αφαιρούμε τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο και το ξαναβάζουμε, για ακόμη 20 λεπτά με μισή ώρα.

 

Το βγάζετε και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

 

Μια οικογενειακή συνταγή την οποία μπορούμε να σερβίρουμε στο τραπέζι μας όπως είναι με το ταψί ή να το κόψουμε μερίδες και να σερβίρουμε σε πιάτα διάφορα μέρη από το κεφάλι όπως πχ γλώσσα, μάγουλα κτλ.

 

Δοκιμάστε το, νομίζουμε ότι θα γευτείτε κάτι διαφορετικό πέρα από τα καθημερινά….

 

Καλή σας επιτυχία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.