Ιμάμ Μπαϊλντί από την κυρία Σπυριδούλα-Λίλιαν Κυπριζόγλου στην Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας.
Τα υλικά μας:
5-6 μελιτζάνες
5-6 πιπεριές
Μαϊντανός
1 κιλό ντομάτες
Πελτές ντομάτας
1 κιλό κρεμμύδια
Κόκκινο πιπέρι
Σκόρδο
Αλάτι
Καυτερή πιπεριά
Ελαιόλαδο
Τοποθετούμε ένα τηγάνι στη φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Στη συνέχεια καθαρίζουμε τις πιπεριές και τις μελιτζάνες και τις κόβουμε κατά μήκος (τις μελιτζάνες όχι τελείως για μπορέσουμε να τις γεμίσουμε).
Τις αφήνουμε στο τηγάνι μέχρι να ροδίσουν και έπειτα τις βάζουμε σε ένα ταψί.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το κρεμμύδι και αφού το σοτάρουμε βάζουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα,τον πελτέ,το κόκκινο πιπέρι,το σκόρδο,τον μαϊντανό και το αλάτι και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
Λίγο πριν σβήσουμε την φωτιά προσθέτουμε και την καυτερή πιπεριά.
Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με το μείγμα και όσο περισσέψει το ρίχνουμε από πάνω.Ψήνουμε στον φούρνο για μίση ώρα περίπου μέχρι να πάρει χρώμα και να πιει το ζουμί του.
Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.