Εάν βαρεθήκατε την συνηθισμένη χοιρινή τηγανιά τότε ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε. Μια πολύ πρωτότυπη και διασκεδαστική θα λέγαμε για τον τρόπο παρασκευής της συνταγή που μας προτείνει η Κα Μαρία Γεωργίτσα στην Προσοτσάνη της Δράμας…
Τα υλικά μας:
Πιπεριές
Ρίγανη
Κόκκινο πιπέρι
Αλάτι
Κρασί Λευκό
Ελαιόλαδο
Πιπέρι
Κόκκοι πιπεριού
Χοιρινό κρέας για τηγανιά
1 Καρβέλι στρόγγυλο
Φυσικά εάν θέλουμε η συνταγή μας να έχει επιτυχία πάντα πρέπει να διαλέγουμε εκλεκτό φρέσκο και νωπό κρέας.
Μαρινάρουμε το κρέας για τηγανιά σε ένα σκεύος με κόκκινο κρασί, ελαιόλαδο, κόκκινη και πράσινη πιπεριά και το αφήνουμε για ένα βράδυ. Στη συνέχεια σωτάρουμε το κρέας στο τηγάνι και παράλληλα αφαιρούμε την ψίχα από το καρβέλι.
Το λαδώνουμε εσωτερικά και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
Το ίδιο ακριβώς κάνουμε και στο καπάκι του καρβελιού.
Ανακατεύουμε τη τηγανιά και προσθέτουμε αλάτι, μαύρο πιπέρι, κόκκινο πιπέρι και κόκκους πιπεριού.
Σε περίπου ένα τέταρτο η τηγανιά είναι έτοιμη και την τοποθετούμε μέσα στο καρβέλι.
Το σκεπάζουμε με το καπάκι του καρβελιού, το λαδώνουμε εξωτερικά, προσθέτουμε αλάτι πιπέρι ρίγανη παντού και το βάζουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 – 15 λεπτά περίπου έως ώτου δηλαδή να ξεροψηθεί λίγο το ψωμί.
Κόβουμε στα τέσσερα και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.