Κατιμέρια από την κυρία Ελευθερία Κουρτζόγλου στην Γλυφάδα Αττικής
Τα υλικά μας:
1/2 κιλό κεφαλοτύρι
Αλάτι
1/2 κιλό αλεύρι γ.ο.χ
2-3 ποτήρια ηλιέλαιο
νερό όσο πάρει η ζύμη
Σε μια μπασίνα βάζουμε το αλεύρι,το αλάτι και το νερό και αρχίζουμε να ζυμώνουμε καλά για 67 λεπτά.
Στη συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια,τα αλευρώνουμε και ανοίγουμε το φύλλο σε ορθογώνιο.
Λαδώνουμε το φύλλο με ηλιέλαιο,προσθέτουμε το κεφαλοτύρι και διπλώνουμε αρχικά σε φάκελο και έπειτα σε τρίγωνο (βλέπε εικόνες).
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ηλιέλαιο (θέλουμε να είναι αρκετό για να μη μας κολλήσουν) και τηγανίζουμε τα κατημέρια
μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα (7-8 λεπτά περίπου).
Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.