Κατσικάκι με χόρτα από την κυρία Κική Σταμούλη στην Δρακότρυπα Καρδίτσας
Τα υλικά μας:
Νερό
Διάφορα χορταρικά
Άνηθο
1 μικρό ποτήρι Ελαιόλαδο
Κρεμμύδι ξερό
3 μέτρια κρεμμύδια φρέσκα
Αλάτι
Πιπέρι
50 γραμμάρια Βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας πελτέ
4-5 κουταλιές της σούπας φρέσκια ντομάτα
Κατσικάκι
Λιώνουμε το βούτυρο μέσα στην κατσαρόλα και στη συνέχεια προσθέτουμε και το ελαιόλαδο.
Στη συνέχεια τοποθετούμε το κατσικάκι και σωτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
Έπειτα ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι,το σκόρδο,τον πελτέ και την φρέσκια ντομάτα.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι,σκεπάζουμε με νερό και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 1-1,5 ώρα.
Σε μια δεύτερη κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα χόρτα,το φρέσκο κρεμμυδάκι και σωτάρουμε μέχρι να μαραθούν.
Στη συνέχεια προσθέτουμε και τον άνηθο και τα χόρτα είναι έτοιμα για να προστεθούν στο κατσικάκι μας.
Στη συνέχεια βάζουμε το κατσικάκι στη γάστρα και ρίχνουμε τα χόρτα στην σάλτσα από το κατσικάκι,ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και τα τοποθετούμε και αυτά στη γάστρα και ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου στον φούρνο.
Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.