Κεφτέδες Με Θαλάσσιες Ανεμώνες

Ομολογουμένως μια δύσκολη συνταγή και σίγουρα δεν τρώμε κάθε μέρα κεφτέδες από ανεμώνες της θάλασσας. Πολλοί από εσάς και λογικό είναι,δεν φανταζόσασταν ότι μπορείτε να φτιάξετε κεφτέδες από «φύκια» τα οποία τα πατάτε πολλές φορές το καλοκαίρι κάνοντας μπάνιο σε κάποια παραλία . Κι΄ όμως.

Οι συγκεκριμένες ανεμώνες η αλλιώς «Κολιτσιάνοι», υπάρχουν σε πολλά παραθαλάσσια μέρη στην χώρα μας και συνήθως τις βρίσκουμε κολλημένες σε βράχια και σε σχετικά μικρό βάθος.

Αποφύγετε λιμάνια. Προτιμήστε καθαρά νερά.

 

Τα υλικά μας:

Ανεμώνες της θάλασσας

Δυόσμος

Άνηθος

Κρεμμυδάκι φρέσκο

2 αυγά

Αλεύρι

Αλάτι και Πιπέρι

Αφού τις μαζέψουμε με προσοχή και χρησιμοποιώντας γάντια Θα πρέπει να τις αφήσουμε σε λίγο βραστό νερό για να καθαρίσουν και να φύγει το «σάλιο» για να μπορέσουμε να τις ζυμώσουμε. Πολλοί τις αφήνουν και σε λίγο ξύδι. Το μίγμα μας (κουρκούτι) έχει επίσης, Δυόσμο, Άνηθο, Κρεμμυδάκι φρέσκο, Δυο αυγά, Αλεύρι και φυσικά αλάτι και πιπέρι.

Αφού ζυμώσουμε όλα αυτά τα υλικά τα πλάθουμε σε κεφτέδες και τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο.
Σερβίρουμε σαν ορεκτικό. Συνοδεύει μοναδικά το ούζο ή το τσίπουρο.

Εάν μπορέσετε και καταφέρετε να βρείτε ανεμώνες μην το φοβηθείτε και δοκιμάστε το…

Στο Βόλο πολλά τσιπουράδικα σερβίρουν επίσης Θαλάσσιες Ανεμώνες σε διάφορες μορφές κυρίως όμως σε κεφτέδες σαν και τους «δικούς μας»

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.