Κόκορας με λάχανο τουρσί

Κόκορας με λάχανο τουρσί από τον κύριο Δημήτρη Τσολακίδη στον Απαλό Αλεξανδρούπολης

Τα υλικά μας:

 

1 ποτήρι νερό

1 πράσο

1 Κόκορας

Κόκκινο πιπέρι

Περίπου μισό λάχανο τουρσί

Ρίγανη

Μαυροπίπερο

Αλάτι

Ελαιόλαδο 1 ποτήρι

Ζουμί από το λάχανο(μισό ποτήρι του νερού)

1 πιπεριά τσίλι (προεραιτικά)

 

 

 

 

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το πράσο αφού το ψιλοκόψουμε.

Στη συνέχεια προσθέτουμε την πιπεριά τσίλι και το λάχανο τουρσί(ψιλοκομμένο και αυτό) και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 4-5 λεπτά.

Έπειτα τοποθετούμε πάνω από το λάχανο τον κόκορα και προσθέτουμε το κόκκινο πιπέρι, το μαυροπίπερο και την ρίγανη.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε για 5-10 λεπτά.

Ανακατεύουμε ελαφρώς,προσθέτουμε λίγο αλάτι,το ζουμί από το λάχανο και το νερό και αφήνουμε στη φωτιά για περίπου 1-1,5 ώρα.

 

 

 

 

Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.