Κοτόπουλο με χειροποίητο κους-κους

Κοτόπουλο με χειροποίητο κους-κους από τις κυρίες Ευνομία Καραμεταξά και Ξακουστή Ιμαμίδου στα Άβδηρα

Τα υλικά μας:

 

Νερό

2-3  φιλέτα κοτόπουλο βρασμένο(κρατάμε το νερό)

Ελαιόλαδο

1-2 κουταλιές της σούπας ντοματοπολτό

Αλάτι

Πιπέρι

1 κρεμμύδι

1 μπολ σπιτικού κους-κους

 

 

 

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.

Προσθέτουμε τον πολτό ντομάτας και ανακατεύουμε.

Έπειτα προσθέτουμε τρεις κούπες από τον ζωμό κοτόπουλο και αφήνουμε να πάρει

μια μικρή βράση για περίπου δέκα λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το κους-κους,αλάτι και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά περίπου.

Τέλος προσθέτουμε και το βρασμένο κοτόπουλο και αφήνουμε για πέντε λεπτά.

Σβήνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα για να φύγουν τα υγρά.

 

 

 

Καλή σας όρεξη και καλή επιτυχία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.