Κοτόπουλο με κριθαράκι και μαστίχα Χίου από τον Σάκη Μπαλασκάκη στο Ljsselstein της Ολλανδίας.
Τα υλικά μας:
Κοτόπουλο (στήθος)
Πεκορίνο
Μανιτάρια (λευκά)
Ντοματίνια
Ζωμός κοτόπουλο
Μαστίχα Χίου
Κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
Ξύσμα λάϊμ
Κριθαράκι
Μαϊντανός
Αλάτι και πιπέρι
Θυμάρι
Ούζο με γεύση μαστίχα.
Πριν ξεκινήσω μισοβράζω το κριθαράκι για 4 λεπτά.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Στη συνέχεια κόβουμε τα μανιτάρια και τα προσθέτουμε και αυτά στο τηγάνι.
Έπειτα βάζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα ντοματίνια.
Παράλληλα σε ένα μπολ χτυπάμε με το γουδί τη μαστίχα Χίου με λίγο αλάτι και το θυμάρι και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
Αφού ανακατέψουμε προσθέτουμε το ούζο,τον ζωμό κοτόπουλο και το κριθαράκι και θα το αφήσουμε μέχρι να πιει το ζουμί του.
Πριν σερβίρουμε θα προσθέσουμε τον μαϊντανό,το ξύσμα λάϊμ και το πεκορίνο.
Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.