Κοτόπουλο στη τσερέπα από τον πάτερ Θεοδόσιο Δενδρινό στην Ιθάκη
Τα υλικά μας:
Λίγες σταγόνες λεμονιού
1 κρεμμυδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
2-3 κλαδάκια μαϊντανο
2-3 κλαδάκια σάψυχο
Αλάτι
Πιπέρι
1/2 κιλό πατάτες
Ελαιόλαδο
1 ποτηράκι λευκό κρασί
50 γραμμάρια τυρί φέτα
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
1 κοτόπουλο κομμένο στα 4
3-4 φρέσκιες ντομάτες τριμμένες
Τοποθετούμε το κοτόπουλο και τις πατάτες σε ένα ταψί και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Έπειτα προσθέτουμε τον πελτέ αφού τον αραιώσουμε με το κρασί,την φρέσκια ντομάτα,την πιπεριά,το τυρί,
τον μαϊντανό και το σάψυχο.
Τέλος ρίχνουμε και το ελαιόλαδο.
Αν δεν έχουμε τσερέπα(βλ.εικόνα 6) ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 1,5 ώρα περίπου.
Στη μισή ώρα γυρίζουμε το κοτόπουλο, προσθτουμε το λεμονι και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
Καλή σας όρεξη και καλή επιτυχία.