Στην Προσοτσάνη το ντόπιο κρέας έχει την τιμητική του και έτσι η πολύ καλή μαγείρισσα Κα Μαρία Γεωργίτσα μας έδειξε την τέχνη της. Κουνέλι Στιφάδο στην Προσοτσάνη της Δράμας
Τα υλικά μας:
Κρεμμύδια
Ντομάτα
Μαϊντανός
Κανέλα
Καρότο
Δάφνη
Αλάτι
Ξύδι
Ελαιόλαδο
Πελτές Ντομάτας
Κόκκοι πιπεριου
Πιπέρι
Μπαχάρι
Κρασί λευκό
Σκόρδο
Κουνέλι ολόκληρο.
Όπως βλέπετε η Κα Μαρία χρησιμοποίει μπόλικα μπαχαρικά για να δώσει περισσότερα αρώματα αλλά και γεύση. Επίσης εχει ιδιαίτερη σημασία το κουνέλι σας να είναι φρέσκο νωπό και αν είναι δυνατό από γνωστό η οικόσιτο που βοσκάει σε χωράφι….
Καμία σχέση η γεύση του τελευταίου με αυτά που συνήθως βρίσκουμε στο κρεοπωλείο…
Φυσικά θέλει καλό καθάρισμα….
Μαρινάρουμε 8 ώρες το κρέας σε λάδι, λευκό κρασί, ξύδι, δαφνόφυλλα, μαϊντανό καρότο αλάτι πιπέρι και κόκκους μπαχαριού. Σωτάρουμε τα κρεμμύδια στο τηγάνι και τα ανακατεύουμε μέχρι να μελώσουν και τα τοποθετούμε στη γάστρα.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε λάδι και τηγανίζουμε το κουνέλι μέχρι να πιάσει κρούστα. Όταν είναι έτοιμο το βάζουμε στη γάστρα.
Στο ίδιο τηγάνι επίσης προσθέτουμε την μαρινάδα από το κουνέλι και κατόπιν μέσα στη γάστρα και αυτό.
Στη συνέχεια προσθέτουμε την φρέσκια ντομάτα (4 μεγάλες ντομάτες) και μία κουταλιά πελτέ ντομάτας. Αλάτι, πιπέρι, κόκκους πιπεριού, μπαχάρι, 4 δαφνόφυλλα, 2 ξύλα κανέλας, λίγο ελαιόλαδο και ένα ποτήρι νερό. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 2,5 ώρες.
Σερβίρουμε σε πιατέλα και απολαμβάνουμε…
Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.