Κρίταμα Σαλάτα

Kρίταμα Σαλάτα από την Kα Χρύσα στο Μικράκι!Ένα μικρό αλλά και καταπληκτικό ταυτόχρονα εστιατόριο στην Θεσσαλονίκη


Τα Κρίταμα μπορούμε να τα βρούμε σε κάθε περιοχή της Ελλάδος που έχουμε ακρογιαλιές
Τα συγκεκριμένα είναι από την Θάσο
Είναι εποχής χόρτο πλούσιo σε ιώδιο
Η συνταγή μας είναι απλή.

Τα υλικά μας:

Κρίταμα βρασμένα
Κρεμμύδι λευκό μέτριο
Ντοματίνια
Ζάχαρή κρυσταλλική
Μπλσάμικο Ξύδι
Κάπαρή
Ελαιόλαδο

Πρώτα βράζουμε για λίγη ώρα τα Κρίταμα
Στη συνέχεια σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι το οποίο έχουμε κόψει σε μετρίου μεγέθους φέτες.
Το καραμελώνουμε ρίχνοντας λίγη ζάχαρη.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το μπαλσάμικο ξύδι και την κάπαρη.
Τα αφήνουμε λιγο να τσιγαρίσουν όλα μαζί για να αναμειχτούν οι γεύσεις και τα αρώματα.
Σερβίρουμε σε ένα ρηχό πιάτο.

Βάζουμε πρώτα τα κρίταμα και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο
Στην συνέχεια ρίχνουμε από πάνω τα υλικά από το τηγάνι.
Στολίζουμε με ντοματίνια Σαντορίνης

Μια υπέροχη σαλάτα με την οποία μπορείτε να συνοδέψετε το ουζάκι σας, το τσίπουρο κτλ.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ

 

ΚΑΤΆΣΤΗΜΑ:”Το Μικράκη-Θεσσαλονίκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.