Μελιτζάνα Τουρσί

Για να πιείτε του ουζάκι σας η το τσίπουρο, σας προτείνουμε «Μελιτζάνα Τουρσί».

  

Τα υλικά μας:

Μελιτζάνες

Πιπεριές Φλωρίνης

Σέλινο

Καρότο

Λάχανο

Σκόρδο

Κόκκινο πιπέρι

Ξύδι.

 

Η εκτέλεση του είναι πολύ εύκολη.

Παίρνουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε στα άκρα για να φύγουν τα κοτσάνια.
Κατόπιν τις κόβουμε κατά μήκος ανοίγοντας τες με το μαχαίρι για να δημιουργήσουμε χώρο για την γέμιση αλλά και να βράσουν καλύτερα. Τις βάζουμε στη φωτιά για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας σε ένα ταψάκι.
Τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά ρίχνοντας λίγο παραπάνω ξύδι.
Κατεβάζουμε τις μελιτζάνες από τη φωτιά κα τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
Κατόπιν τις γεμίζουμε με την γέμιση μας πιέζοντας για να φωλιάσει καλά.
Ρίχνουμε ακόμη λίγο ξυδάκι.

Μπορείτε να το συνοδεύσετε με αλμυρό ψάρι.

Είναι έτοιμο. Μπορείτε να το καταναλώσετε αμέσως ωστόσο επειδή είναι τουρσί ,καλό θα ήταν να μείνει για λίγο στο ψυγείο σας.

Είναι μεζεδάκι κατά κύριο λόγο για τους χειμερινούς μήνες ωστόσο και το καλοκαίρι μπορεί να καταναλωθεί…

Καλή σας επιτυχία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *