Μπακαλιάρος από την κυρία Άννα Δεληγιάννη στο εστιατόριο “Μπακάλικο”στην Σκιάθο
Τα υλικά μας:
Μπακαλιάρος φιλέτο ξαλμυρισμένος
1 ποτηράκι κρασί λευκό
Λίγο νερό
Ελαιόλαδο
Μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα χοντροκομμένα
Αλάτι
Πιπέρι
6-8 ξινά κορόμηλα (τα έχουμε αφήσει να μουλιάσουν 2-3 ώρες σε νερό)
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια.
Στην συνέχεια σβήνουμε με το κρασί,προσθέτουμε τα ξινά κορόμηλα και αφήνουμε να βράσει σκεπασμένο
για 15 λεπτά περίπου.
Έπειτα τοποθετούμε τον μπακαλιάρο στην κατσαρόλα με το δέρμα προς τα κάτω,τον σκεπάζουμε ελαφρώς με
τα κρεμμυδάκια,προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι,άνηθο και λίγο νερό και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 15-20 λεπτά.
Σερβίρουμε προσθέτοντας λίγο φρέσκο άνηθο.
Καλή σας όρεξη και καλή επιτυχία.