Μπαμπαλοκεφτέδες ή Χορτοκεφτέδες

Μπαμπαλοκεφτέδες ή Χορτοκεφτέδες.

 

Τα υλικά μας:

φρέσκο κρεμμύδι
Άνηθο φρέσκο
Αυγά τουλάχιστον 2
Αλεύρι γενικής χρήσης
Νερό
Σόδα μαγειρική
Τυρί φέτα κατσικίσια
Ελαιόλαδο για το τηγάνι
Αλάτι και Πιπέρι

 

Ξεκινάμε ψιλοκόβοντας το φρέσκο κρεμμύδι και τον άνηθο. Όσο ψιλοκομμένα είναι τόσο το καλύτερο.

Τα βάζουμε σε μια λεκάνη. Προσθέτουμε αλάτι , πιπέρι τα αυγά μας και λίγο νεράκι ισα ίσα να σκεπάσει τα υλικά μας. Στην συνέχεια προσθέτουμε και λίγο αλεύρι (μια κούπα) και ξεκινάμε το ανακάτεμα. Ενώ ανακατεύουμε προσθέτουμε δύο κουταλιές της σούπας σόδα και σιγα σιγά προσθέτουμε και άλλο αλεύρι. Το μείγμα μας δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ νερουλό αλλά ούτε και πολύ πηκτό.

Προσθέτουμε και την φέτα την οποία την έχουμε τριμμένη από πριν. 
Βάζουμε σε ένα τηγάνι αρκετό ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Μόλις είναι έτοιμο παίρνουμε μια μεγάλη κουταλιά της σούπας από το μείγμα και το ρίχνουμε μέσα.

Το σχήμα δεν μας ενδιαφέρει άλλωστε ο κεφτές θα φουσκώσει μόνος του.

Προσθέτουμε κουταλιές, όσες χωράει το τηγάνι μας. 
Μόλις φουσκώσουν και πάρουν χρυσαφί χρώμα τους αποσύρουμε από το τηγάνι και τους αφήνουμε να κάτσουν λίγο σε ένα πιάτο στο οποίο έχουμε βάλει χαρτί κουζίνας.

Μετά από λίγο μπορούμε να τους απολαύσουμε.

Καλή σας όρεξη και καλή σας επιτυχία

 

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ: ΙΝΔΙΆΝΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΝΙΤΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.