Μπάμπω

Μπάμπω από την κυρία Μαρία Καλογιατζίδου στον Απαλό Αλεξανδρούπολης

Τα υλικά μας:

 

1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος

1/2 κιλό κιμάς χοιρινός

1/4 του κιλού συκώτι (ψιλοκομμένο)

2-3 Πράσσα (ψιλοκομμένο)

1 φλυτζάνι του τσαγιού ρύζι

Έντερα χοιρινά (καθαρισμένα)

Μισό φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο

Λεμόνι

Αλάτι

Πιπέρι κόκκινο

Κύμινο

Ρίγανη

1 λίτρο νερό

 

 

 

Σε ένα μπωλ ανακατεύω τον μοσχαρίσιο και τον χοιρινό κιμά,το συκώτι,το ψιλοκομμένο πράσσο,το ρύζι και τα μπαχαρικά.

Στη συνέχεια γεμίζω τα έντερα με το μείγμα,είτε με το χέρι,είτε με το στόμιο ενός πλαστικού μπουκαλιού(βλέπε φωτογραφία).

Αφού τελειώσω την διαδικασία τυλίγω το έντερο με μια κλωστή για να μη χυθεί το μείγμα.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε νερό,αλάτι,το ελαιόλαδο και τα γεμιστά έντερα και αφήνουμε να βράσει για μιάμιση ώρα σε χαμηλή φωτιά.

Σερβίρουμε με λίγο λεμόνι.

 

 

 

 

Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.