Παραδοσιακή Θρακιώτικη τυρόπιτα από την κυρία Ματούλα Πολυζωίδου στον Απαλό Αλεξανδρούπολης
Τα υλικά μας:
Αλάτι
1 μικρό ποτήρι ηλιέλαιο
1 κιλό Τυρί φέτα
1 μικρό ποτήρι Ξύδι
1 κιλό Αλεύρι για ο.τ.χ
5 Αυγά
1 ποτήρι Νερό
1 ποτήρι Γάλα
Σε μια μπασίνα ρίχνουμε το νερό,το ηλιέλαιο,το ξύδι και το αλάτι.
Έπειτα προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε.
Στη συνέχεια το κάνουμε μπαλάκια και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά τουλάχιστον.
Σε ένα μπολ τρίβουμε το τυρί,προσθέτουμε τα αυγά και το γάλα και ανακατεύουμε.
Αλείφουμε με λίγο ηλιέλαιο τα μπαλάκια μας,τα τοποθετούμε ανά δύο στο πάγκο και ξεκινάμε το άνοιγμα των φύλλων.
Τοποθετούμε το πρώτο φύλλο στο ταψί,αλείφουμε με ηλιέλαιο και προσθέτουμε και το δεύτερο φύλλο.
Έπειτα αδειάζουμε λίγη γέμιση διάσπαρτα.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα.
Ψήνουμε στον αέρα για περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.