Πορτοκαλόπιτα

Στην Αρναία δεν θα μπορούσαμε να μην φτιάξουμε και ένα υπέροχο γλυκό. Η Πορτοκαλόπιτά μας από τον chef Δημήτρη Πολύζο, στο εστιατόριο «Μπακατσιάνος»

Τα υλικά μας:

 

Φύλλα Κρούστας

Ζάχαρη

Ηλιέλαιο

Βανίλια σκόνη

Μπεϊκην Πάουντερ

Πορτοκάλια

Αυγά

Γιαούρτι

Νερό

Πρώτα θα ετοιμάσουμε το σιρόπι μας. Θα χρειαστούμε τρία ποτήρια νερό και δυο ποτήρια ζάχαρη. Τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα και τα βάζουμε να βράσουν.

Στην συνέχεια και ενώ βράζει το σιρόπι μας παίρνουμε τα δυο πορτοκαλιά μας και ένα τρίφτη τα βάζουμε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ και τα ξύνουμε για να πάρουμε αρκετό ξύσμα. Τα πορτοκάλια καλό θα είναι πρώτα να τα έχουμε πλύνει καλά. Κατόπιν ρίχνουμε μέσα μεγάλη κούπα αγελαδινό γιαούρτι, τέσσερα αυγά. δύο κάψουλες βανίλια, λίγο μπέϊκην, 1 ποτήρι ηλιέλαιο, και ένα ποτήρι ζάχαρη. Τα ανακατεύουμε καλά.

Εννοείται ότι αυτό μπορείτε να το κάνετε και στο μίξερ. Το μείγμα θα πρέπει να αφρατέψει, να ασπρίσει για να λιώσει η ζάχαρη. Στην συνέχεια παίρνουμε τα φύλλα κρούστας και τα σπάμε σε μικρά φυλλαράκια. Το μυστικό είναι ότι εάν είναι κατεψυγμένα σπάνε πολύ πιο εύκολα.

Τα βάζουμε κατόπιν και αυτά σε ένα μεγάλο μπολ. Αναμειγνύουμε τελος το μείγμα με τα υλικά μας τα οποία επαναλαμβάνουμε πρέπει να έχετε χτυπήσει καλά, με τα φύλλα κρούστας σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με τα χέρια μας. Βάζουμε όλο μαζί το μείγμα μας σε ένα μικρό ταψάκι και ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε από το φούρνο. Το σιρόπι μας είναι ήδη βρασμένο. Με μια κουτάλα και προσέχοντας να μη βγει η κρούστα περιχύνουμε το σιρόπι μας.

Το αφήνουμε για λίγο και μετα μπορούμε να σερβίρουμε.

Η πρόταση σερβιρίσματος στο εστιατόριο «Μπακατσιάνος» είναι με παγωτό Βανίλια.

Και μια μικρή τελευταία πινελιά απλά ρίχνουμε από πάνω ακόμη λίγο ξύσμα πορτοκαλιού σε όλο το πιάτο μας.

Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.

 

ΚΑΤΆΣΤΗΜΑ:ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ “ΜΠΑΚΑΤΣΙΑΝΟΣ” ΑΡΝΑΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.