Μια συνταγή από τις Σέρρες και τον Κο Παύλο στο Ευζην για όλους εσάς.
Τα υλικά μας:
Φιλέτο ψαρονέφρι
Πατάτες
Διάφορα μυρωδικά
Τυρί φέτα
Κεφαλοτύρι
Βούτυρο
Μπαχαρικά
Σκόρδο
Φασκόμηλο
Μαρούλι
Ελαιόλαδο
Καταρχήν πρέπει να πάρετε ένα ολόκληρο κομμάτι ψαρονέφρι. Όπως αυτό της φωτογραφίας. Θα πρέπει να το ανοίξετε πολύ προσεκτικά και σιγά σιγά από την μέση και προς τα έξω για να πάρει την μορφή που βλέπετε στην φωτογραφία(σαν νυχτερίδα). Μετά το μαρινάρουμε με μυρωδικά της αρεσκείας μας.
Στην συνέχεια θα προσθέσουμε την γέμιση από την τριμμένη φέτα την οποία έχουμε αναμείξει και με λίγο κεφαλοτύρι. Το βάζουμε στην μέση από το ανοιγμένο κρέας για να μπορέσουμε να το κλείσουμε σαν φάκελο.
Το διπλώνουμε καλά και το πατάμε λίγο από πάνω για να σφίξει. Το βάζουμε στην σχάρα και το ψήνουμε για περίπου 10/15/20 λεπτά ανάλογα και πως το προτιμάτε. Εάν μπορείτε να το ψήσετε στα κάρβουνα κάντε το, γιατί το αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικό. Στην συνέχεια παίρνουμε λίγες πατάτες τις οποίες προηγουμένως τις βράσαμε σε λίγο νεράκι με διάφορα μπαχαρικά και τις κόβουμε σε μεσαίου μεγέθους κομμάτια.
Σε ένα μικρό τηγάνι βάζουμε λίγο βούτυρο και το αφήνουμε να κάψει. Ρίχνουμε μέσα τις πατάτες μαζί με την φλούδα τους ,λίγο σκόρδο για να πάρει μυρωδιά και φυσικά το φασκόμηλο. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Δεν τις αφήνουμε πολύ να τηγανιστούν. Να πάρουν λίγο χρώμα θα λέγαμε και να απορροφήσουν τις μυρωδιές από το βούτυρο, το φασκόμηλο και το σκόρδο.
Βγάζουμε το ψαρονέφρι από την σχάρα και το αφήνουμε για λίγο σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί από κάτω για να τραβήξει τα περιττά λύπη.
Σερβίρουμε σε ένα μεγάλο πιάτο. Βάζουμε το κρέας σε μια μεριά και τοποθετούμε της πατάτες με περίτεχνο τρόπο ανάλογα πως προτιμάτε. Λίγο μαρουλάκι στην άκρη μερικές σταγόνες ελαιόλαδο και πιπέρι. Είμαστε έτοιμοι να το γευτούμε.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση