Σαλάτα Με Λαχανικά Και Ζυμαρικά

Το καλοκαίρι έφτασε και από δω και πέρα θα πρέπει τα γεύματα μας να είναι ελαφριά, που να μην τους λείπουν όμως τα θρεπτικά συστατικά. Ένα τέτοιο γεύμα είναι αυτό που βλέπετε και στις φωτογραφίες, το οποίο είναι μια σαλάτα, που όπως μας λέει και η διατροφολόγος Κική Γούτα μπορούμε να την απολαύσουμε και μόνη της αλλά και ενδιάμεσα στα γεύματα.

 

Τα υλικά μας:

Λάχανο iceberg
Πιπεριά κόκκινη
Πιπεριά πράσινη
Κρεμμύδι
Ντομάτα
Ραπανάκι
Ελαιόλαδο
Πέστο βασιλικού
Ζυμαρικά(κατά προτίμηση ολικής αλέσεως η βιολογικής καλλιέργειας)
Σπιρουλίνα σε σκόνη

 

Η σπιρουλίνα γενικά χρησιμοποιείται στην μαγειρική απλά λίγο προσοχή στις ποσότητες για να μην πικρίσει η συνταγή μας.

Καταρχήν θα πρέπει να αραιώσουμε σε ένα ποτήρι νερό λίγο από την σκόνη σπιρουλίνας.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε νερό μαζί με την διαλυμένη σκόνη και τα αφήνουμε να βράσει. Μόλις αρχίζει και παίρνει βράση ρίχνουμε τα ζυμαρικά μας τα οποία δεν θα πρέπει να είναι πολλά γιατί η ποσότητα στην σαλάτα μας θα πρέπει είναι μικρή.

Στη συνέχεια κόβουμε τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια τις πιπεριές το κρεμμύδι σε ροδέλες την ντομάτα το ραπανάκι και το iceberg και τα ρίχνουμε σε ένα μπώλ. Με το πέστο Βασιλικού(μπορείτε να το βρείτε στην αγορά έτοιμο)και λίγο ελαιόλαδο θα φτιάξουμε μία ντρέσινγκ. Βάζουμε σε ένα δεύτερο μπώλ μια κουταλιά της σούπας πέστο και δυο κουταλιές ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε καλά.

Μόλις γίνουν τα ζυμαρικά μας τα στραγγίζουμε καλά τα ρίχνουμε μέσα στο μπώλ με την ντρέσινγκ και τα ανακατεύουμε.
Κατόπιν τα ρίχνουμε όλα μαζί στο μπώλ με τα λαχανικά μας.

Για το σερβίρισμα θα χρησιμοποιήσουμε ένα ρηχό πιάτο στο οποίο βάζουμε μια ικανοποιητική ποσότητα από το μπώλ.
Ρίχνουμε άλλες δυο κουταλιές ελαιόλαδο και είμαστε έτοιμοι.

Δεν χρησιμοποιήσαμε αλάτι γιατί και η σπιρουλίνα αλλά και το πέστο έχουν έντονη γεύση. Εσείς αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε.

Καλή σας επιτυχία και καλή σας όρεξη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.