Σουτζουκάκια σμυρνέικα από την Κα Δέσποινα Ρηγα και την Νέα Φώκαια Χαλκιδικής
Τα υλικά μας:
Κιμάς
Σκόρδο
Κρεμμύδι
Αυγό
Ζάχαρη
Αλεύρι
Σάλτσα
Λάδι
Αλάτι
Κύμινο
Πιπέρι
Ψωμί
Θα χρειαστούμε οπωσδήποτε 1 κιλό κιμά μισό και μισό μοσχαρίσιο και χοιρινό. Για να τον ζυμώσουμε θα προσθέσουμε μία φέτα ψωμί βρεγμένη, αλάτι ένα κρεμμύδι, μια σκελίδα σκόρδο, 2 κουταλάκια κύμινο, πιπέρι, ένα αυγό και λίγο ξύδι. Ζυμώνουμε καλά. Στην συνέχεια πλάθουμε τα σουτζουκάκια μασ στο κλασικό τους σχήμα.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το βάζουμε να κάψει. Βουτάμε τα σουτζουκάκια μας σε λιγο αλεύρι και τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι. Στα 2 λεπτά περίπου τα γυρίζουμε για να τηγανιστούν και από τις 2 μεριές. Γενικά θα πρέπει να προσέχουμε να μην μας καούν μονομερώς…
Εν τω μεταξύ μπορούμε να φτιάξουμε και την σάλτσα που θα τα συνοδεύσουμε.
Σε ενα μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε μια κούπα τοματοχυμό μια κουταλιά ελαιόλαδο και μισό ποτήρι νερό και το βάζουμε να βράσει.
Μόλις αρχίσει και ζεσταίνεται ρίχνουμε λίγο αλάτι και 1 κουταλιά ζάχαρη.
Την αφήνουμε 2-3 λεπτά ακόμη. Τα σουτζουκάκια μας δεν θα πρέπει να τα τηγανίσουμε πάνω απ 6-7 λεπτά και σε σιγανή φωτιά
Βγάζουμε τα σουτζουκάκια τα σερβίρουμε σε ενα πιάτο και περιχύνουμε από πάνω την σάλτσα μας. .
Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.