Συρόν Με Γιαούρτι

Συρόν με Γιαούρτι πάντα από τον γυναικείο αγροτικό συνεταιρισμό Αγίου Αντωνίου.
Το Συρόν είναι ένα ακόμη προϊόν το οποίο φτιάχνεται από αλεύρι και μπορούμε να πούμε ότι είναι ζυμαρικό. Είναι φύλλο το οποίο πρώτα ανοίγεται, μετά τυλίγεται, στη συνέχεια ψήνεται στο τζάκι και κατόπιν στο φούρνο. Η γεύση του είναι πραγματικά εξαιρετική και πολύ χαρακτηριστική. Μπορείτε να το βρείτε και αυτό όπως τα Περέκ σε καταστήματα με παραδοσιακά προϊόντα.

 

Τα υλικά μας:

Ένα σακουλάκι Συρόν

Δύο γιαουρτάκια

Μία σκελίδα σκόρδο

Βούτυρο

Αλάτι

Και νερό.

 

Πρώτα πρέπει να απλώσουμε τα Συρόν σε ένα ταψάκι.

Βάζουμε σε ένα μπρίκι ή βραστήρα να βράσει λίγο νερό και σε ένα άλλο το φρέσκο βούτυρο (μία με μιάμιση κουταλιά της σούπας)

Μόλις βράσει το νερό το περιχύνουμε πάνω στα συρόν και προσθέτουμε και λίγο αλάτι

Τα αφήνουμε για λίγο να τραβήξουν τα υγρά και να φουσκώσουν.

Παίρνουμε τα γιαουρτάκια τα αδειάζουμε σε ένα μπολ και τα χτυπάμε μαζί με το σκόρδο για να γίνει ομογενοποιημένη κρέμα .

Μετά από περίπου 7-8 λεπτά περιχύνουμε στα συρόν και το φρέσκο βούτυρο.

Κατόπιν παίρνουμε και την κρέμα από γιαούρτι και σκόρδο και καλύπτουμε τα συρόν μέσα στο ταψάκι. Η ποσότητα της κρέμας πρέπει να τα καλύπτει στο διπλάσιο από το μέγεθος του ύψους τους.

Σερβίρουμε σε ένα μικρό πιάτο.

Είναι εξαιρετικό σαν ορεκτικό και συνοδεύεται πολύ με τσίπουρο ή ούζο.

Απλές συνταγές γρήγορες που όμως κρατάνε την ποντιακή παράδοση στο τόπο μας .

Καλή σας επιτυχία και φυσικά καλή σας απόλαυση.

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ: ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.