Βουβάλι κοκκινιστό με χιλοπίτες

Από την κα.Θεανώ στο ξενοδοχείο «Ερωδιός» στον Λιθότοπο Σερρών.

Υλικά:
800 γραμμάρια κρέας βουβαλιού (το βράζουμε για 2-2,5 ώρες για να μαλακώσει)
3 φλυτζάνια φρέσκια σάλτσα ντομάτας
1/2 κιλό Χιλοπίτες
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Ρίγανη
2-3 φύλλα δάφνη
Αλάτι
Πιπέρι
1 πρέζα ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
Λάδι
1 ποτήρι μπύρα
Νερό

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
Έπειτα προσθέτουμε το κρέας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
Στη συνέχεια σβήνουμε με τη μπύρα και αφήνουμε να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, τον πελτέ, την δάφνη, αλάτι, πιπέρι, το μέλι, την ζάχαρη και σκεπάζουμε με νερό.
Αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά περίπου (όσο περιμένουμε βράζουμε τις χιλοπίτες)
Σερβίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγη ρίγανη.

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *