Ζυγούρι με κολοκάσι

Μια υπέροχη μικρασιάτικη συνταγή από την Κυρία Μαρία Ιωάνογλου στην Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας

Τα υλικά μας:

 

Νερό

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Λεμόνι

Κρέας (ζυγούρι)

Κολοκάσι

 

 

 

Το κολοκάσι είναι ένας βολβός που μοιάζει αρκετά με την γλυκοπατάτα.

Κόβουμε το κρέας σε μεγάλα κομμάτια,το πλένουμε και το τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα για 6-7 λεπτά με λίγο νερό.

Στη συνέχεια προσθέτουμε 1 μικρό ποτήρι λάδι,σοτάρουμε ελαφρώς,γεμίζουμε τα 3\4 της κατσαρόλας με νερό και αφήνουμε να βράσει για για 1-1,5 ώρα.

Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε μέτριο μέγεθος το κολοκάσι και το αφήνουμε σε ένα μπολ με νερό και λεμόνι για όση ώρα βράζει το κρέας.

Όταν το κρέας μαλακώσει προσθέτουμε αλάτι ,λεμόνι και το κολοκάσι και αφήνουμε να βράσει για 15-20 λεπτά.

Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο επιπλέον λεμόνι.

 

Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.