Απολαυστική συνταγή από το εστιατόριο Χάραμα και τον chef Στέφανο Λαφάρα στο Αρκοχώρι Ημαθίας
Τα υλικά μας:
Ελαιόλαδο
Λευκό κρασί
Λιαστή ντομάτα
Μαϊντανός
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι
½ κιλό μοσχάρι
Μανιτάρια
Καρότο
Κρεμμύδι
Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι το ρίχνουμε στο τηγάνι με λίγο λαδάκι και το σοτάρουμε. Προσθέτουμε τα κομμάτια κρέατος.
Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για να θωρακιστεί το κρέας. Κόβουμε τα μανιτάρια σε μεγάλα κομμάτια και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ρίχνουμε το καρότο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια.
Σβήνουμε με λευκό κρασί. Προσθέτουμε λίγη λιαστή ντομάτα. Και τέλος λίγο μαϊντανό…
Προσθέτουμε και μισό ποτηράκι νερό. Στη κατσαρόλα σκεπάζουμε με νερό τα υλικά μας και το αφήνουμε στη φωτιά για 4 ώρες.
Εάν θέλουμε μπορούμε να σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές και ρυζάκι ωστόσο το πιάτο μας θα χάσει ολίγον από το μεσογειακό του ταπεραμέντο.
Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.