Μοσχαράκι στιφάδο

Το να κάνεις λαγό στιφάδο είναι λιγάκι δύσκολο μιας και το συγκεκριμένο συμπαθές ζωάκι είναι λιγάκι δυσεύρετο. Οπότε και το μοσχαράκι είναι μία καλή εναλλακτική

Τα υλικά μας:

 

Μοσχαρίσιο κρέας

Αλάτι, πιπέρι

Μπαχάρι σε κόκκους

Δαμάσκηνα, σταφίδες

Κόκκινο κρασί

Ελαιόλαδο

Δάφνη, κανέλα

Γαρύφαλλο

Μαύρο πιπέρι

Πολτοποιημένο κρεμμύδι

Μοσχοκάρυδο

Δεντρολίβανο

Ζάχαρη

Ρίγανη

 

 

 

Σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρέας καλά μέχρι να πάρει χρώμα, σβήνουμε με κόκκινο κρασί και κλείνουμε το καπάκι από το σκεύος για λίγα λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε 3-4 κουταλιές πολτό κρεμμυδιού και όλα τα μπαχαρικά μας. Προσθέτουμε βραστό νερό και το αφήνουμε να βράσει για 2 ώρες.

Σε μία κατσαρόλα σωτάρουμε τα μικρά στρογγυλά κρεμμυδάκια για στιφάδο με λίγο αλάτι για περίπου 20 λεπτά και τα τοποθετούμε σε μια γάστρα.

Προσθέτουμε μέσα και το κρέας με το ζουμάκι του, τις σταφίδες και τα δαμάσκηνα, κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.

Σερβίρουμε σε ρηχό πιάτο

 

 

Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.

 

ΚΑΤΆΣΤΗΜΑ: «Πλαστήρας» Παραδοσιακή ταβέρνα στο Μορφοβούνι Καρδίτσας Τηλέφωνο: 24410 95222 / 6976 794467

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.