Το κότσι είναι ένα κρεατικό το οποίο προτιμούμε πολύ, λόγο της γεύσεις του αλλά και τις τρυφερότητας του… Εδώ μία υπέροχη συνταγή από το εστιατόριο «Πλαστήρας» στο Μορφοβούνη Καρδίτσας
Τα υλικά μας:
Αλάτι
Πολτοποιημένο κρεμμύδι
4 κότσια
Μέλι
Λευκό κρασί
Χυμός πορτοκαλιού
Πατάτες
Μουστάρδα
Βούτυρο
Πιπέρι
Ρίγανη
Ελαιόλαδο
Τοποθετούμε τα κότσια στη γάστρα και προσθέτουμε το πολτοποιημένο κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη.
Σε ένα μπωλ βάζουμε λίγο λευκό κρασί με 2 κουταλιές μουστάρδα ,τα ανακατεύουμε και το ρίχνουμε πάνω στα κότσια.
Προσθέτουμε επίσης ένα ποτήρι χυμό πορτοκάλι , 1 ποτήρι λευκό κρασί, 2 κουταλιές της σούπας μέλι και νερό ωσότου σκεπαστεί το κρέας.
Σκεπάζουμε πρώτα με αλουμινόχαρτο και από πάνω το καπάκι της γάστρας. Ψήνουμε για περίπου 3 – 3.5 ώρες.
Ετοιμάζουμε την σάλτσα που θα συνοδέψει το κότσι.
Προσθέτουμε 6-7 κουταλιές ζωμού (μέσα από την γάστρα με τα κότσια )σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε στο ζωμό 2-3 κουταλιές corn flour που το χουμε ήδη χτυπημένο με λίγο νερό και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση και το περιχύνουμε στο κρέας.
Σερβίρουμε με πατάτες φούρνου.
Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.