Το «Μπεκρή Μεζέ» είναι μια μοναδική λιχουδιά που την φτιάχνουν σε πολλά μέρη της Ελλάδος.. Εδώ εμείς θα δούμε την συνταγή της Κας Βασιλικής από την Νέα Αγχίαλο του βόλου στο παραδοσιακό εστιατόριο Χαντή
Τα υλικά μας:
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Καυτερό πιπέρι
Κόκκινο κρασί ημίγλυκο
1/ κιλό κρέας χοιρινό σπάλα
1 κούπα τριμμένη ντομάτα
2 Κουταλιές μουστάρδα
2 κόκκινες πιπεριές
1 κρεμμύδι σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο
2 πράσινες πιπεριές
Εκτέλεση:
Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε 2 κουταλιές τις σούπας μουστάρδα..περίπου 1 κουταλιά της σούπας αλάτι, κόκκινο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Στην συνέχεια κόβουμε σε μικρά κομμάτια τις πιπεριές. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Βάζουμε το κρεμμύδι μας μετά από λίγο τις κομμένες πιπεριές και προσθέτουμε και λίγο αλάτι…
Ανακατεύουμε και αφήνουμε για περίπου 3 λεπτά… Σβήνουμε με μισό περίπου ποτήρι κρασί… και αφήνουμε άλλα 5 λεπτάκια. Στην συνέχεια προσθέτουμε και το κρέας. Ανακατεύουμε….
Μετά από πολύ λίγο προσθέτουμε την κούπα με την τριμμένη ντομάτα και μαζί ακόμη λίγο πιπέρι… Σε ακριβώς 2 λεπτά ρίχνουμε ακόμη μισό ποτήρι κρασί μαζί με το σκόρδο….
Το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 30 λεπτά.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο και σερβίρουμε σε ένα ρηχό πιάτο γαρνίροντας με λίγο μαϊντανό
Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.