Το να πας στην λίμνη Κερκίνη και να μην μαγειρέψεις βουβάλι απλά δεν επιτρέπεται…
Τα υλικά μας:
Χυλοπίτες με βουβαλίσιο γάλα
Πελτές ντομάτας
Μαύρο πιπέρι
Ζάχαρη
Μπαχάρι σε κόκκους
Ρίγανη,
αλάτι
Κόκκινο κρασί
Δάφνη
Ψιλοκομμένο κρεμμύδι
Ελαιόλαδο
Φρέσκια ντομάτα τριμμένη
Κρέας βουβαλίσιο σπάλα
Νερό
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα με νερό βράζουμε το κρέας τουλάχιστον 2 ώρες.
Αφού βράσει βγάζουμε το κρέας και κρατάμε στην άκρη το ζουμάκι. Στο ίδιο σκεύος σωτάρουμε με ελαιόλαδο το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, την φρέσκια ντομάτα και το βρασμένο κρέας μαζί με το ζουμάκι και με λίγο νερό το αφήνουμε να πάρει μια βράση για 40 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κόκκινο κρασί, 3-4 φύλλα δάφνης, μπαχάρι σε κόκκους, μαύρο πιπέρι ,λίγη ζάχαρη και ρίγανη.
Τα αφήνουμε ακόμη μισή ώρα να βράσει μαζί με τα μπαχαρικά. Το αλάτι το προσθέτουμε πριν την τελευταία βράση.
Σερβίρεται με τις χυλοπίτες που έχουμε ήδη βράσει σε νερό.
Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.