Χασάπ Νταβά

Το «Χασάπ Νταβά» είναι και αυτό ένα παραδοσιακό πιάτο της Βέροιας το οποίο το φτιάχνανε οι χασάπηδες για να το απολαύσουν οι ίδιοι, μετά από μία κουραστική μέρα.

Τα υλικά μας:

 

Φρέσκια ντομάτα τριμμένη

2 κιλά αρνάκι γάλακτος

3 ξερά κρεμμύδια

Ψιλοκομμένο σκόρδο

Λαχανικά διάφορα

Μπούκοβο

Δεντρολίβανο

Αλάτι

Κοκκινοπίπερο

Μαύρο Πιπέρι

Λευκό κρασί

Ελαιόλαδο

Σωτάρουμε σε ελαιόλαδο και σε μεγάλη κατσαρόλα ή μεγάλο τηγάνι το αρνί και το αλατίζουμε.

Αφού πάρει χρώμα το βάζουμε σε ένα ταψί. Κόβουμε τα λαχανικά και τα σωτάρουμε ξεκινώντας με τις μελιτζάνες, το καρότο, τις πιπεριές πράσινη, πορτοκαλί και κόκκινη πιπεριά, κολοκυθάκι και αλατοπιπερώνουμε με μαύρο και κόκκινο πιπέρι.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι με λίγο λάδι ακόμη και στο τέλος το λιωμένο σκόρδο και την σάλτσα ντομάτας.

Αφού μαλακώσουν και πάρουν χρώμα, όλα τα υλικά τα τοποθετούμε μέσα στο ταψί με το αρνάκι, κάτω τα λαχανικά και πάνω το κρέας. Προσθέτουμε από πάνω λίγο δεντρολίβανο, λίγο μπούκοβο και το λευκό κρασί.

Το σκεπάζουμε ή με καπάκι ή με αλουμινόχαρτο το οποίο και βγάζουμε 10 λεπτά πριν γίνει για να ροδίσει.

Σερβίρουμε με τριμμένη φέτα και ψιλοκομμένο μαιντανό.

 

Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.

 

ΚΑΤΆΣΤΗΜΑ:Εστιατόριο –«Απ’ Άλλού» Πατρ. Ιωακείμ 5, Πίσω από την Μητρόπολη, Βέροια, Ημαθίας, Τηλ:2331020199

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.