Μοσχαράκι αλά Γκούντα

Αυτή η συνταγή από τον Ευκλείδη Γκούντα είναι στην ουσία 2 σε 1 γιατί συνδυάζει ξεχωριστές εκτελέσεις σερβιρισμένα όμως ταυτόχρονα….

Τα υλικά μας:

 

Για το μοσχαράκι:

1 κιλό μοσχάρι κιλότο

1 κόκκινη πιπεριά

5 μανιτάρια

1 κρεμμύδι ξερό

1 ματσάκι μαϊντανό

Αλάτι πιπέρι

1 κούπα κόκκινο κρασί

Ελαιόλαδο

Δαφνόφυλλα

Για το Ρύζι Πολίτικο

3 κούπες ρύζι Basmati

Κανέλα

1 φλιτζάνι σταφίδες

½ φλιτζάνι άνηθο

Μπαχάρι

Δαφνόφυλλα

1 κρεμμύδι ξερό

Σωτάρουμε το μοσχαράκι σε ελαιόλαδο. Προσθέτουμε ψιλοκομμένο το κρεμμύδι να σωταριστούν μαζί και σβήνουμε με κόκκινο κρασί.

Ταυτόχρονα τσιγαρίζουμε σε διαφορετικό σκεύος το κρεμμύδι για το πολίτικο ρύζι, ρίχνουμε το νερό και σκεπάζουμε.

Όταν πάρει βράση ρίχνουμε το ρύζι. Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες και την κόκκινη πιπεριά σε μακριές λωρίδες, τα προσθέτουμε στο μοσχαράκι και αλατίζουμε.

Βάζουμε 2 φύλλα δάφνη, νερό και σε περίπου μισή ώρα θα είναι έτοιμο.

Στο ρύζι προσθέτουμε 2 φύλλα δάφνη, μπαχάρι , σταφίδες αρκετές, κανέλα και ανακατεύουμε. Στο τέλος προσθέτουμε άνηθο.

Σε 2 με 3 λεπτά είναι έτοιμο.

 

Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.

 

ΚΑΤΆΣΤΗΜΑ:Εστιατόριο –Κτήμα Γκούντα 29ο χλμ. Θεσσαλονίκης – Σερρών Θέση “Σοφούλα” Τηλ.: 23940 92215
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.