Εάν θέλετε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας με μία διαφορετική πρόταση καλά θα κάνετε να ακολουθήσετε την συνταγή του Chef Δημήτρη Ρίζου από το εστιατόριο «Φάμπρικα Κρεάτων» της Κομοτηνής
Τα υλικά μας:
400γρ πανσέτα διπλή
5γρ μουστάρδα
Μίγμα μπαχαρικών για χοιρινό
50γρ χαλούμι
2 κομμάτια μπέικον
10γρ παρμεζάνα
Καταρχήν ο Δημήτρης Ρίζος, chef του εστιατορίου «Φάμπρικα Κρεάτων» μας εξηγεί τι είναι η διπλή πανσέτα.
Όπως μας λέει λοιπόν δεν είναι τίποτε άλλο από μια πανσέτα η οποία είναι λίγο ποιο χοντρή, ποια παχιά από ένα νορμάλ κομμάτι και το οποίο κόβουμε κατά μήκος στην μέση για να ανοίξει και να λεπτύνει.
Πάμε να δούμε τώρα την συνταγή μας. Πρώτα πρέπει να μαρινάρουμε καλά την πανσέτα μας. Περιχύνουμε λίγο από το μείγμα μπαχαρικών για να πάει παντού. Στην συνέχεια παίρνουμε λίγο μουστάρδα και με ένα κουτάλι την απλώνουμε κατά μήκος.
Συνεχίζουμε με το μπέικον το οποίο και αυτό απλώνουμε επάνω στην πανσέτα κατά μήκος, το χαλούμι (2 κομμάτια)το οποίο βάζουμε επάνω από το μπέικον, την λιαστή ντομάτα μπροστά από το χαλούμι και την παρμεζάνα την οποία απλώνουμε κατά μήκος.
Στην συνέχεια τυλίγουμε την πανσέτα μαζί με τα υλικά σε ένα μικρό ρολάκι την βάζουμε σε ένα μικρό ταψάκι στην σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και την ψήνουμε για 2 ώρες στους 180 βαθμούς.
Όταν είναι έτοιμη την τοποθετούμε σε ένα πιάτο και την σερβίρουμε μαζί με ρύζι και λίγο ανάμεικτη σαλάτα μαρούλι.
Περιχύνουμε με σάλτσα ψητού την οποία μπορούμε να ετοιμάσουμε εύκολα με 2 κουταλιές της σούπας λίπος από το ταψί 1 1/2-2 φλυτζάνια νερό και 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι.
Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.