Ο Τζιγεροσαρμάς που μας παρουσίασε η Κα Κατερίνα Τοπκάρογλου στο εστιατόριο Αλέξανδρος» στο Μαυρόλοφο Σερρών ήταν καταπληκτικός .
Τα υλικά μας:
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι ρίγανη
1 κούπα ρύζι
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
½ ματσάκι άνηθο
½ ματσάκι μαϊντανό
1 κομμάτι μεγάλο σκέπη
1 συκωταριά μικρή
Νερό
Ελαιόλαδο
1 αυγό
Δύο κουταλιές γιαούρτι
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και το βάζουμε στην φωτιά. Μέχρι να κάψει μπορούμε να κόψουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τα ρίχνουμε στο τηγάνι για να σωταριστούν.
Κόβουμε επίσης την συκωταριά σε μικρά κομμάτια και μετά από λίγο τα ρίχνουμε και αυτά στο τηγάνι. Τα ανακατεύουμε μαζί και τα αφήνουμε να ροδίσουν. Προσθέτουμε ρίγανη, πιπέρι μαύρο, αλάτι και ανακατεύουμε ελαφρά να πάνε παντού τα υλικά.
Εν τω μεταξύ μπορούμε να κόψουμε τον άνηθο και τον μαϊντανό. Τα ρίχνουμε και αυτά μέσα. Τα αφήνουμε για ακόμη λίγο 3-4 λεπτά και στην συνέχεια προσθέτουμε και το ρύζι. Επίσης προσθέτουμε και ένα ποτήρι νερό. Το αφήνουμε να βράσει για λίγο, στην αρχή σε έντονη φωτιά και στην συνέχεια χαμηλώνουμε. 15-20 λεπτά είναι αρκετά.
Όταν είναι έτοιμο παίρνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι και απλώνουμε μέσα την σκέπη όπως το βλέπετε στην φωτογραφία. Η σκέπη πρέπει να μην πατάει στο ταψί. Με μια κουτάλα παίρνουμε όλη την ποσότητα από το τηγάνι και την απλώνουμε από το κέντρο προς τις άκρες επάνω στη σκέπη.
Παίρνουμε τις περίσσιες άκρες της σκέπης και τυλίγουμε το μείγμα. Το αναποδογυρίζουμε μέσα στο ταψάκι, προσθέτουμε λίγο νερό και στην συνέχεια το τοποθετούμε στο φούρνο σε μέτρια φωτιά για περίπου 25 λεπτά . Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από το φούρνο.
Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το αυγό, το γιαούρτι, λίγο πιπέρι και λίγο αλάτι και το χτυπάμε καλά για να γίνει κρεμώδες.
Το ρίχνουμε πάνω στον τζιγεροσαρμά και στην συνέχεια το ξανατοποθετούμε στο φούρνο για 5 λεπτά για να λιώσει και να απλώσει η κρέμα.
Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.