Το κοτόπουλο αλα κρεμ με κάρυ είναι μια πρόταση την οποία σερβίρουν με πολύ επιτυχία στο εστιατόριο Αλέξανδρος» στο Μαυρόλοφο Σερρών
Τα υλικά μας:
2 στήθη από κοτόπουλο
Μαύρο πιπέρι
Κάρυ
Αλάτι
500ml κρέμα γάλακτος
120ml βούτυρο φυτικό
4 μανιτάρια πόρτομπέλο
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και το βάζουμε στην φωτιά. Μέχρι να κάψει μπορούμε να κόψουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια. Ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο και το ανακατεύουμε ελαφρά.
Το αφήνουμε για λίγο μέχρι να ροδίσει. Εν τω μεταξύ μπορούμε να κόψουμε τα μανιτάρια μας επίσης σε μικρά κομμάτια.
Το προσθέτουμε και αυτό στο τηγάνι. Προσθέτουμε λίγο μαύρο πιπέρι, λίγο αλάτι και λίγο κάρυ.
Τα αφήνουμε ακόμη λίγο για κάποια λεπτάκια. Στην συνέχεια προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος.
Το ανακατεύουμε και το αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά για να δέσει η σάλτσα. Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε και το τοποθετούμε σε ένα ρηχό πιάτο. Μπορείτε να το συνοδεύεστε με πατάτες ή ρύζι.
Επίσης μπορείτε μαζί με την κρέμα γάλακτος να προσθέσετε και κάποιο τυρί της αρεσκείας σας.
Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.