Αλευρόπιτα από τον ταλαντούχο chef Κώστα Γεροδήμο στα Ιωάννινα
Τα υλικά μας:
Ελαιόλαδο
4-5 ντοματίνια(για το γαρνίρισμα)
500 γραμμάρια φέτα
Λίγο μέλι(για το γαρνίρισμα)
3 αυγά
Λίγα καρύδια(για το γαρνίρισμα)
1 κεσεδάκι γιαούρτι
250-300 γραμμάρια αλεύρι
Αλάτι
500 ml γάλα
Λίγο γαλοτύρι(για το γαρνίρισμα)
Σε μια μπασίνα ρίχνουμε τα αυγά,τα χτυπάμε και στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι.
Έπειτα ρίχνουμε το γάλα,το αλάτι και λίγο λίγο το αλεύρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
Προσοχή ο χυλός πρέπει να μην είναι πηχτός!
Στη συνέχεια θα λαδώσουμε καλά το ταψί μας και θα το βάλουμε για 5 λεπτά στο φούρνο να κάψει.
Ρίχνουμε το μείγμα και από πάνω τρίβουμε τη φέτα και λίγο ελαιόλαδο ακόμα και
ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50-55 λεπτά.
Σερβίρουμε γαρνίροντας είτε με μέλι και καρύδια,είτε με γαλοτύρι και ντοματίνια,
αλλά και με οτιδήποτε άλλο επιθυμούμε.
Καλή σας όρεξη και καλή επιτυχία.