Κολοκυθόπιτα γλυκιά

Η Κολοκυθόπιτα είναι ένα έδεσμα που το συναντάμε αρκετά συχνά, η εκδοχή όμως της Μαρίας Σακλάκη από το χωριό Συκή του Νοτίου Πηλίου παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον

Τα υλικά μας:

 

Κολοκύθι τριμμένο

Καρύδι

Νισεστές

Ζάχαρη

Χυμός πορτοκαλιού

Ξύσμα πορτοκαλιού

Ρύζι

Μέλι

Κανέλα

 

 

Καταρχήν πρέπει να ετοιμάσουμε την ζύμη μας το οποίο μπορείτε να το φτιάξετε με όποιον τρόπο θέλετε εσείς… Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 2 κούπες αλεύρι, λίγο ελαιόλαδο, ξύδι, αλάτι και ζεστό νερό…

Θα πρέπει να προσέξετε να είναι σφικτό.

Εμείς φτιάξαμε περίπου 750 γρ. Οπότε παίρνουμε την ζύμη και την κόβουμε σε κομμάτια των 150γρ όπως και της εικόνας. Στην συνέχεια παίρνουμε ένα κομμάτι και το ανοίγουμε σε φύλλο. Το λαδώνουμε καλά με ένα πινέλο.

Σε ένα μεγάλο μπολ στο οποίο έχουμε βάλει το κολοκύθι τριμμένο ρίχνουμε μια κούπα ρύζι, μία κούπα ζάχαρη, μισή κούπα καρύδι τριμμένο, ένα κουταλάκι κανέλα, ξύσμα πορτοκαλιού, Νισεστέ, λίγο χυμό πορτοκάλι, και 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά.

Με ένα κουτάλι παίρνουμε την γέμιση και την απλώνουμε επάνω στο φύλλο ώστε να καλύψει αρκετή από την επιφάνεια του. Στην συνέχεια πρέπει να τυλίξουμε το φύλλο σαν φλογέρα…

Ξεκινάμε με τις άκρες δεξιά και αριστερά και μετά τυλίγουμε. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και για τα υπόλοιπα φύλλα .

Σε ένα ταψάκι το οποίο έχουμε λαδώσει βάζουμε τα κομμάτια με την κολοκυθόπιτα.

Τα τοποθετούμε στο φούρνο για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς…

Μπορείτε να σερβίρετε με λίγο καρύδι τριμμένο και λίγο μέλι

 

 

 

Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.

 

ΚΑΤΆΣΤΗΜΑ: Συκή Νοτίου Πηλίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.