Για όσους νηστεύετε ή απλά θέλετε να φάτε κάτι χωρίς να περιέχει κρέας αλλά να είναι εξίσου νόστιμο και γευστικό, η πρόταση του Chef Φειδία Τζίτζιου από το εστιατόριο Ανδρομέδα στον Τύρναβο είναι μία καλή περίπτωση.
Τα υλικά μας:
Ρύζι καρναρόλι
Μανιτάρια «σαμπινιόν»
Αποξηραμένα «πορτσίνι»
Κρέμα τυριού
Φρέσκο κρεμμυδάκι
Παρμεζάνα
Αποξ. Άνθη λουλουδιών
Λάδι λευκής τρούφας
Λευκό κρασί
Ελαιόλαδο
Ζωμός κότας
Θυμάρι φρέσκο
Στην αρχή προσθέτουμε λίγο νερό στα μανιτάρια πορτσίνι για να μαλακώσουν για 2-3 λεπτά. Το ρύζι το έχουμε μισοβρασμένο. Σωτάρουμε σε ελαιόλαδο τα μανιτάρια χοντροκομμένα και στη συνέχεια τα αποξηραμένα αφού τα στραγγίξουμε καλά από το νερό που προσθέσαμε.
Ρίχνουμε φρέσκο κρεμμυδάκι και σβήνουμε με λευκό κρασί. Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το ρύζι, τον ζωμό κότας, το ζουμί από το νεράκι που είχαμε βάλει στα πορτσίνι και περιμένουμε λίγα λεπτά να δέσουν τα υλικά.
Προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι και σβήνουμε τη φωτιά..
Ρίχνουμε την παρμεζάνα και μία κουταλιά κρέμα τυρί και ανακατεύουμε.
Στο τέλος ρίχνουμε δύο σταγόνες λαδι τρούφας και σερβίρουμε με αποξ. Άνθη λουλουδιών και κομμάτια παρμεζάνας.
Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.