Κοκκινιστός κόκορας με φλωμάρια

Από την κυρία Φωτεινή Μπανάβου στο ξενοδοχείο Varos Village στην Λήμνο.

Υλικά

Κόκορας
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιες της σούπας πελτέ
Νερό
Φλωμάρια
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Λίγο μαϊντανό για το γαρνίρισμα

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τον κόκορα με το ελαιόλαδο,το κρεμμύδι και τον πελτέ,προσθέτουμε νερό και τον βράζουμε.
Στη συνέχεια παίρνουμε ένα τηγάνι, ρίχνουμε λίγο από το ζουμί του βρασμένου κόκορα και το αραιώνουμε με λίγο νερό.
Έπειτα προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι,ρίγανη και τα φλωμάρια και το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά.
Τέλος προσθέτουμε και τον κόκορα και αφήνουμε για 5 λεπτά ακόμα και είναι έτοιμο!
Σερβίρουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανο και κεφαλοτύρι.

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.