Στα χωριά του Νοτίου Πηλίου οι γαστριμαργικές απολαύσεις έχουν φαντασία δημιουργικότητα αλλά και μεράκι… Δείτε μια αρκετά σπάνια που μας ετοίμασε η Κα Κλεοπάτρα Πατρώνη από το χωριό Συκή
Τα υλικά μας:
1 φαγκρί
Πράσο
Κρεμμύδι φρέσκο
Σέσκουλο
Σπανάκι
Πιπεριά Φλωρίνης
Μάραθος
Άνηθος
Κρεμμύδι ξερό
Σέλινο
Πελτές ντομάτας
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι
Ελαιόλαδο
Καταρχήν πρέπει να πλύνουμε και να καθαρίσουμε καλά το ψάρι μας το οποίο θα πρέπει να είναι λίγο μεγάλο… Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λόγο ελαιόλαδο κόβουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε για να τσιγαριστή. Μετά από λίγο προσθέτουμε μία πρέζα αλάτι.
Όταν μαραθεί μετά από 3 λεπτά προσθέτουμε και ανακατεύουμε συγχρόνως το σπανάκι το οποίο πρέπει να είναι χοντροκομμένο, το σέσκουλο, το πράσο, το φρέσκο κρεμμύδι, το σέλινο, το μάραθο και τον άνηθο.
Τα ανακατεύουμε καλά…. Μετά από λίγο βάζουμε και την πιπέρια Φλωρίνης 2 κουταλιές πελτέ και το ψάρι στην μέση της κατσαρόλας.
Εάν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο καυτερή πιπεριά. Ρίχνουμε και 2 ποτήρια νερό.
Το αφήνουμε να μαγειρευτεί για 20 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμο το σερβίρουμε σε μία μεγάλη πιατέλα…
Καλή σας όρεξή και καλή σας επιτυχία.